Regler i turneringen

Matcherna måste följa följande spelsystem:

§1 - Gruppspel

a) Det finns 6 lag i varje grupp, och lagen spelar bara en match mot varandra. I gruppspelet avslutas matcherna efter full tid (90 minuter). Laget med flest CPU/robotar i laget bjuder in till strid.

b) 3 (tre) poäng ges för vinst, 1 (en) poäng för oavgjort och 0 (noll) poäng för förlust.

6. Laget som anmälde sig först i turneringen

d) Om du avslutar en match innan den är avslutad - motsvarande att förlora på en walkover - kommer du automatiskt att förlora med 3-0 (tre-noll) eller resultatet som stod sig när matchen slutade.

§2 - Slutspel

a) Lagen spelar endast en match mot varandra. Laget med flest CPU/robotar i laget bjuder in till en strid.

b) Om resultatet är oavgjort vid full tid, används förlängning och eventuellt straffläggning för att avgöra vem som går vidare till nästa omgång.

§3 - Fair play

a) Det är tillåtet att både spela som alla/alla och använda CPU-spelarna.

b) I omgång 1 av gruppspelet kan du begära en försening på upp till 15 minuter för matchstart. Från och med omgång 2 är det max 10 minuter "samtaltid". Denna regel gäller om inte annat meddelas av en support.

c) Om en spelare i ett lag tappar anslutningen till spelet kan du välja att avbryta spelet fram till den tionde (10) spelminuten. Om motståndarlaget har gjort ett mål inom den tionde (10) spelminuten, leder motståndarlaget med 1-0 som standard från det att matchen återupptas.

d) Om du är i en match och ditt lag har samma dräkter eller har anslutningsproblem, har du fram till tio (10) minuters spel på dig att stoppa matchen och börja om. Om motståndarlaget har gjort ett mål inom den tionde (10) spelminuten, leder motståndarlaget med 1-0 som standard från det att matchen återupptas.

e) Ha respekt för motståndaren. Rasism och annat hatretorik kan leda till diskvalificering och avstängning från framtida turneringar. Det finns dock inga regler mot fördröjning, spelare/spelare bakom muren på frispark och blockering av målvakten på en hörna. Grov cynism är tillåten i denna turnering.

f) Strömma/spela helst in alla matcher så att du som anklagare kan bevisa fusk/glitching och/eller rasism.

g) Försök att fuska kan leda till att en blir utslängd ur den aktuella turneringen.

§4 - Arrangör

a) Det är inte möjligt att återbetala biljetter. I vissa fall kan biljetten sparas/skjutas upp till nästa turnering. Kontakta supporten i Discord-servern om du behöver skjuta upp användningen av biljetten.

b) Prispotten kan ändras om det förväntade antalet lag inte inträffar.